Lowepro FreeLine BP 350 AW fejkový PeakDesign?

Lowepro FreeLine BP 350 AW fejkový PeakDesign?

Před nějakým časem jsem si pořídil nový fotobatoh, který nahradil můj letitý LowePro Computrekker AW. Pořídil jsem si předváděcí model za skvělou cenu, po skvělé zkušenosti s výrobky Lowepro jsem zvolil Lowepro FreeLine BP 350 AW v černé barvě.

Pokud se na batoh podíváte, první co zaujme, je designová podobnost uspořádání s batohy Peak Design. Ty přišli s otevíráním boků batohů místo zad, jak bývá obvyklé. Osobně mi nepřijde moc praktické. Musíte si pamatovat z které strany co máte a přicházíte o výhodu klasického fotobatohu, který se dá otevřít jako kufr.


Batoh je sice vybaven pláštěnkou, ale při našem výletu do deštivých Jizerek jsem chtěl vyzkoušet, jestli promokne bez ní.

Chvilku trvá než najdete grif na zaháknutí kovových přezek, na batohu je ale spousta poutek, díky kterým lze batoh skvěle konfigurovat.

Před deseti lety začal boom fotozavazadel a výrobci uváděli batohy a brašny s řadou vychytávek. Kapsičky na karty, akumulátory, poutka na klíče, místo pro tablet, vylepšené zádové systémy a podobně. Batoh je tak vybaven například i kapsičkou na smartphone, skrytou vnitřní kapsou na zip, najdete samozřejmě místo pro tužky/lenspen, pláštěnku, kompletně nastavitelný systém přepážek a vnitřní výztuha, která se dá vyjmout a vytvořit tak jednokomorový batoh. V horní části je prostor například pro bundu, já tam nosím pouzdro na filtry. V zádové části je místo pro notebook a tablet, jak velký notebook se tam vejde nevím, protože žádný nemám. Nosím tam desky A4 a 10" tablet. Velice jsem ocenil přibalené pouzdro na drobné příslušenství. Zvenku najdete systém upínacích popruhů, které lze konfigurovat podle svých potřeb. Boční kapsy pojmou lahev s pitím a příslušenství, já tam nosím panoramatickou hlavu. Batoh je vybaven horním držadlem a držadly na bocích, díky kterým se batoh lépe přenáší jako kufřík. Příjemnou vychytávkou je popruh, pomocí kterého se dá batoh umístit na držadlo kufru.


Batoh je „travel friendly“‎

Batoh se velmi dobře nosí a dobře sedí na zádech, ke komfortu přispívá nastavitelný hrudní pás a bederní pás. Materiál je dostatečně odolný, nešpiní se a zipy jsou vodotěsné. Pro všechny případy je součástí batohu i pláštěnka. Základem pohodlného nošení je dobré vyvážení nákladu. Tomu přispívá i možnost nosit stativ vzadu nebo i na bocích.


Po celém dni na dešti zůstalo vybavení v suchu i bez pláštěnky.

PLUSY

Moderní design - okoukáno od PD
Konfigurovatelnost - lze nastavit kompletně vnitřní prostor i vnější popruhy
Univerzálnost - lze vytvořit jednokomorový batoh
Kvalitní materiál - voděodolné zipy
Batoh se velmi dobře čistí

MÍNUSY

Chvilku trvá než najdete grif na zaháknutí kovových přezek
Kapsa na mobil je na dnešní smartphony už trošku těsná
Vodotěsné zipy jdou ztuha